ADO Den Haag probeert overname club aantrekkelijker te maken

ADO Den Haag probeert een overname van de club aantrekkelijker te maken. Er is namelijk geen overnamekandidaat meer over en de tijd begint te dringen voor de Haagse club, die afgelopen seizoen degradeerde naar de eerste divisie.

De directie, de raad van commissarissen en beide minderheidsaandeelhouders, HFC ADO Den Haag en Stichting Toekomst ADO, hebben samen met een deskundige de nieuw ontstane situatie besproken nadat er geen overnamekandidaat is overgebleven. Het blijkt volgens ADO dat de laatst overgebleven kandidaten voor overname met name op twee punten zijn afgehaakt: de huurprijs van het stadion en de bestuursstructuur.

“Om een redding van ADO Den Haag te vergemakkelijken en een faillissement te voorkomen hebben de hiervoor genoemde organen – bestuur STA, bestuur HFC, directie en rvc – aangegeven, dat zij onvoorwaardelijk hun aandeel, bevoegdheden en posities beschikbaar zullen stellen ten behoeve van een nieuwe aandeelhouder. De bestuursstructuur en de bemensing zijn daarmee dus geen struikelblok meer voor de overname en redding van ADO Den Haag. Niemand is belangrijker dan de club”, aldus een verklaring van de club.

ADO Den Haag en de bestuursorganen roepen de Chinese eigenaar United Vansen op om hetzelfde te doen en de door United Vansen gehouden gewone aandelen onvoorwaardelijk beschikbaar te stellen voor een nieuwe aandeelhouder.

“De deelnemers hopen dat hun stap ertoe leidt dat overnamekandidaten weer aan tafel komen. Want Den Haag kan en mag niet zonder ADO Den Haag! Het stadion mag niet het trieste gedenkteken aan het Prins Clausplein worden van de grote voetbalhistorie die Den Haag heeft gekend.”

Bron: Dagblad 070

error: