[Advertorial] ‘Puur natuur, tuurlijk lekker’

Bakkerij Victor Driessen in de Gentsestraat 50 is in april van eigenaar gewisseld. Behalve het nieuwe frisse interieur en de jongere generatie die het overneemt, verandert er niet veel. ‘Puur natuur, tuurlijk lekker’ blijft de belangrijke basis, die staat voor natuurlijke en smaakvolle producten.

Die basis van de producten bij Bakkerij Victor Driessen is ‘Puur natuur, tuurlijk lekker’. Timo de Jong: “Dat wil zeggen dat Victor de grondstoffen voor de broden zelf maakt. We weten daardoor wat er in de producten zit en wat we er uit willen laten. Hij gebruikt absoluut géén kunstmatige toevoeging zoals kleur-, geur-, smaak- of zoetstoffen en géén e-nummers, toegevoegde suikers of vetten. Veel bakkers bakken met sojabloem om het brood een mooi en authentiek uiterlijk te geven. Maar sojabloem vlakt de smaak van het product uit, dus wij gebruiken het niet. Wij vinden dat elk product anders moet smaken. Die smaak is waar mensen voor terug komen.”

Familiebedrijf
De afgelopen 21 jaar was Fred de Roode eigenaar van Bakkerij Victor Driessen. Nu hij 68 jaar wordt, geeft hij het stokje over aan zijn dochter Danielle Driessen-de Roode. Zij is sinds 10 april, samen met haar man Victor Driessen en Timo de Jong, de nieuwe eigenaar. Fred werkt nog wel vier dagen in de week in de winkel. Fred: “Ik blijf tot het niet meer gaat.”
Bakkerij Victor Driessen is dus een echt familiebedrijf. Timo: “Victor bakt ’s nachts, Fred maakt de producten zoals tompouces af, Danielle regelt alles in de winkel en ik doe de rest.”

Jongere generatie
De zaak is helemaal opnieuw ingericht. Timo: “Het nieuwe interieur geeft de klant meer beleving, door de lage toonbanken. Het open uiterlijk nodigt klanten uit om informatie te vragen over onze producten. Voor de klant verandert er verder niet veel. We zijn een jongere generatie met nieuwe ideeën en producten, maar wel vanuit basis die er al was. Fred gaf aan dat hij een stapje terug wil doen. Maar hij is een icoon in de winkel, dus we zijn blij dat hij nog wel wil blijven werken.”

Geschiedenis
In 1997 neemt Victor Driessen de bakkerij in de Mezenlaan over van zijn vader en opent ook een filiaal in de Gentsestraat. In 2000 neemt Fred het filiaal in de Gentsestraat over van Victor. In april van dit jaar neemt het drietal het filiaal in de Gentsestraat weer terug over van Fred.

Bakkerij Victor Driessen is gevestigd aan de Gentsestraat 50. Kijk voor meer informatie op de website.

Bron: De Scheveninger

error: