Advocaat Taghi: zonder onderbouwing naar mijn cliënt gewezen

Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, heeft kritiek geuit op de berichtgeving over de aanslag op Peter R. de Vries. In een persverklaring schrijft zij dat “zonder enige objectieve onderbouwing” wordt gewezen naar Taghi als verantwoordelijke voor de gebeurtenis, meldt de NOS.

Ze verwijst in de verklaring onder meer naar uitspraken van De Vries uit 2019, waarin hij zei op een dodenlijst van Taghi te staan. “Daarover werd destijds ook zonder enige onderbouwing naar cliënt gewezen als schuldige”, stelt Weski. “Cliënt heeft toen laten weten niets van doen te hebben met zo’n dodenlijst.”

Weski hoopt dat de aanslag op De Vries grondig wordt onderzocht, waarbij alle mogelijke scenario’s worden bekeken. Ze zegt dat het op dit moment vooral belangrijk is “de rust en onafhankelijkheid in het onderzoek” te bewaren, en dat zij en haar kantoorgenoten geschokt zijn door de aanslag.

De Vries is de vertrouwenspersoon van Nabil B., de kroongetuige in liquidatieproces Marengo. Taghi is hoofdverdachte in die zaak. Sinds B. kroongetuige is, werden zijn broer en advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Weski zegt dat Taghi “hiervoor echter niet wordt vervolgd en voor zover bekend, is cliënt ook niet als verdachte aangemerkt”.

Het Marengo-proces draait om de criminele organisatie rond Taghi, die in verband wordt gebracht met vijf liquidaties en meerdere pogingen daartoe

Bron: Dagblad 070

error: