Aloha Surf doneert 3000 euro voor nieuwe reddingboot KNRM

Afgelopen week kon Daphne Oedekerk van Aloha Surf een prachtige donatie aan de redders van KNRM Scheveningen overhandigden. Meer dan 2500 euro werd er opgehaald met de verkoop van T-shirts met de vijf haringen naar aanleiding van het surfdrama van vorig jaar, de surfclub vulde dat bedrag aan tot een ronde 3000 euro.

“Wij hebben na aanleiding van het verschrikkelijke ongeval van de vijf jongens geld ingezameld voor de KNRM. Seb van den Berg heeft T-shirts laten maken van het logo gemaakt door Bas Spaans van de vijf haringen. Seb heeft mij gevraagd om Aloha als verkoopkanaal te gebruiken door middel van ons bereik en onze webshop. Allemaal om het geld te doneren aan de KNRM die nog steeds van giften afhankelijk is”, legt Daphne uit.

Voor Daphne en Aloha kwamen de gebeurtenissen van 11 mei 2020 heel dicht bij. Daphne: “Twee van hen, Joost en Pim, waren instructeurs die bij ons les gaven en één van de jongens, Max, is de zoon van mijn schoolvriendin. Daarnaast was Brend, één van de redders die vreselijke dag op de Beluga, bij ons werkzaam op de surfschool toen hij een jaar of 17 was.”

Dat het opgehaalde geld naar de KNRM moest gaan was een uitgemaakte zaak. Niet alleen vanwege de reddingsactie op die fatale 11 mei, maar ook vanwege de geschiedenis die Aloha heeft met de KNRM en de naamgever van de nieuwe reddingboot, waar momenteel geld voor ingezameld wordt. “We zijn met Aloha al 20 jaar verbonden met de KNRM”, vertelt Daphne. “Niet alleen vanwege Brend, maar ook door Jaap Pronk. Hij heeft bijgedragen aan het bestaansrecht van Aloha. Vijftien jaar geleden heeft hij de gemeente laten weten dat hij zijn hand in het vuur steekt als het om het veilig geven van surflessen gaat bij Aloha. Dus hoe dit alles nu weer samenkomt, dit verhaal heeft een heleboel symboliek voor ons.”

Via Aloha Surf zijn 150 T-shirts verkocht, dat goed is voor een bedrag van 2757 eur., Aloha heeft dit aangevuld tot 3000 euro. “Dit bedrag komt geheel ten goede voor de crowdfundingsactie voor de nieuwe KNRM-reddingboot ‘Jaap Pronk’”, besluit Daphne.

Bron: De Scheveninger

error: