AVROTROS muisstil over omstreden Hazes-docu

AVROTROS doet verder geen mededelingen over de gang van zaken rond de omstreden André Hazes-documentaire Kleine jongen. Meerdere betrokkenen zijn boos dat de omroep en producent Vincent TV geen contact hebben gezocht over beelden in de vierdelige serie waar zij op staan, of dat de makers verzoeken om de beelden niet te gebruiken hebben genegeerd.

Eerder klaagde dochter Roxeanne Hazes al dat er tegen haar wil in de documentaire opnames zaten uit het familiearchief van haar en haar vader vlak voor zijn overlijden in 2004. Nu hebben zich de nabestaanden van Ellen Wolf, de ex-vrouw van zanger André Hazes, gemeld. Ook zij hebben geconstateerd dat er beelden in de serie zitten van Wolf waar zij geen toestemming voor hebben gegeven.

AVROTROS stelt dat “er contact is geweest met de direct betrokkenen”. Wie dat precies zijn, wil een zegsvrouw niet toelichten. Ook is niet duidelijk of de makers een deel van de opbrengsten van de documentaire hebben geschonken aan de Jellinek Kliniek en de opvang van kinderen die seksueel zijn misbruikt. Hier hebben de nabestaanden van Ellen Wolf om gevraagd. “Wij willen deze kwestie niet in de media uitvechten”, aldus AVROTROS. Ook producent Vincent TV weigert commentaar te geven.

Voormalig kindermeisje

Wolf was de tweede vrouw van Hazes. Zij waren getrouwd tussen 1981 en 1990. Het jaar daarna trouwde Hazes met Rachel, het voormalige kindermeisje van de familie. André en Rachel hadden voor de eerste keer seks toen Rachel 15 jaar oud was, Hazes was toen nog getrouwd met Wolf. “Daar gebeurden wel een paar dingen die niet door de beugel konden”, oordeelde Rachel woensdag in de tweede aflevering van de documentaire.

Ook de familie van de eerste vrouw van Hazes, Annie Dijkstra, liet eerder in weekblad Privé weten zeer ongelukkig te zijn met de documentaire.

Bron: Dagblad 070

error: