Barbecuefeest in Laak met kip voor klanten Voedselbank

Honderden klanten van de Voedselbank Haaglanden kunnen dit weekend genieten van een barbecuefeest met kip. De maaltijd wordt geschonken door de Vereniging voor de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie.

De belangenvereniging doneert normaal gesproken elk jaar een hoeveelheid kip aan de barbecue voor Eerste en Tweede Kamerleden op het Binnenhof. Omdat die bijeenkomst vanwege corona niet door kon gaan besloot de vereniging mee te werken aan de bbq voor een goed doel.

Chef Guido Waterman is ambassadeur van Kip in Nederland. “Het is mooi om te zien hoe de sector op deze manier bijdraagt aan het verzorgen van een lekkere en voedzame maaltijd voor de mensen die het minder hebben. Ik ben trots dat ik daar mijn kleine steentje aan bij mag dragen.”

Vice-voorzitter Henk Baars van Stichting Voedselbank Haaglanden is blij met de gratis maaltijd voor zijn klanten van de voedselbank. “Het komt niet vaak voor dat er halalvoedsel aan geboden kan worden, we hopen op meer in de toekomst.”

De bbq vond gisteren plaats in Vadercentrum Laak. Ook vandaag kunnen klanten van de Voedselbank daar terecht. De Participatiekeuken zorgt voor de bereiding van de gerechten. Wethouder Martijn Balster bracht vrijdag een bezoek aan de bbq, vandaag komt wethouder Arjen Kapteijns langs.

 

Bron: Dagblad 070

error: