Basisschool Het Volle Leven maakt kans op ANWB Verkeersplein

Basisschool Het Volle Leven heeft afgelopen week te horen gekregen, te zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan.

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren.

In Scheveningen dingt basisschool Het Volle Leven mee voor het verkeersplein. “We hebben een fantastisch schoolplein. In het verleden had onze school een verkeersplein. Door de nieuwbouw is dat plein verdwenen. Wij snakken naar een nieuw verkeersplein”, legt Maaico van Velzen, adjunct-directeur, de motivatie van de basisschool uit. “Onze school ligt in het drukke Scheveningen en de verkeersveiligheid rondom de school kan beter. Rondom de school komen veel ouders halen en brengen, we hebben een grote schoolpopulatie. Dit zorgt soms voor onoverzichtelijke situaties. Het is belangrijk dat onze kinderen met verschillende verkeerssituaties leren omgaan. Een verkeersplein is een prachtige vorm van bewegend en ontdekkend leren.”

Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet Het Volle Leven onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. En jij kunt meehelpen! Breng tot en met 10 juni aanstaande jouw stem uit via de website: anwb.nl/verkeerspleinen en wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein op het schoolplein van basisschool Het Volle Leven.

Bron: De Scheveninger

error: