Boek over Amalia fier bovenaan bestsellerlijst

Het boek dat Claudia de Breij schreef over prinses Amalia staat zoals verwacht op nummer 1 in de Bestseller 60 van de Stichting CPNB. Eerder deze week werd bekend dat de eerste twee drukken van het boek, in totaal 75.000 boeken, al helemaal zijn uitverkocht.

De Breij ontmoette Amalia afgelopen zomer meermaals en schreef hier een boek over. Zij deed dit ter gelegenheid van de 18e verjaardag van de prinses, op 7 december. Het boek is bedoeld om lezers kennis te laten maken met de beoogd troonopvolger en gaat onder meer over haar schooltijd, haar liefde voor muziek en over haar toekomstige rol als koningin.

Het is traditie dat er rond de 18e verjaardag van de troonopvolger een boek uitkomt, zodat Nederland die beter kan leren kennen. Zo verscheen in 1985 de biografie Alexander van Renate Rubinstein en schreef Hella Haasse in 1955 Portret van Prinses Beatrix.

Het boek over Amalia is overigens niet het enige boek met een koninklijk tintje in de bestsellerlijst. Het boek De Zwijger, dat René van Stipriaan schreef over het leven van Willem van Oranje, staat op plaats 24 in de Bestseller 60.

Bron: Dagblad 070

error: