Bultrug Jojo keert terug in prentenboek

Een voor de kust heen en weer zwemmende bultrug maakte eind 2018 nogal wat los op Scheveningen. In sommige gevallen werkt een waarneming van een walvis ontzettend inspirerend. Zo ook bij Matti van Wifferen en Siebe Ekels. Van hun hand verscheen onlangs het prentenboek ‘Sieltje en de bultrug – De reis naar het noorden’. Vrijdag 9 mei reikten zij het eerste exemplaar van het kleurrijke kinderboek uit aan nachtburgemeester en surfer Pat Smith.

Het prentenboek beschrijft de avontuurlijke zwemtrip van Jojo en de zeehond Sieltje naar de noordelijke ijszee, waar zij zee-koning Neptunus hopen te ontmoeten. De reis, beslist niet zonder gevaar, begint bij de Scheveningse havenhoofden, waar de echte bultrug was te zien, en eindigt er. Het verhaal leert kinderen over het diverse leven in de Noordzee.

Voordat Siebe Ekels, woonachtig in Scheveningen, het boek overhandigde aan Pat Smith, legde zijn schoonvader Matti van Wifferen uit hoe het tot stand kwam. “We hebben Sieltje en de bultrug te danken aan Julian, mijn 5-jarige kleinzoon. Op vakantie op Vlieland kwam hij aan het eind van de middag vragen om een verhaaltje. Ik had maar vijf minuten de tijd om wat te vertellen. Het ging over Jojo, de bultrug die Julian samen met zijn moeder bij Scheveningen had gespot. De volgende dag ging het precies zo en het verhaal breidde ik uit met een stuk over koning Neptunus. Julian vroeg steeds waar de bultrug nu weer naartoe ging. Zo ontstond in grote lijnen het verhaal zoals je het nu kunt lezen. Bijzonder is dat we het in coronatijd samen hebben gemaakt.”

BoekenGilde te Enschede drukte van ‘Sieltje en de bultrug – De reis naar het noorden’ 1000 exemplaren. Het boek is online verkrijgbaar en in diverse (kinder)winkels, waaronder Studio Scheveningen, Keizerstraat 50 en Speledingen, Badhuisstraat 10.

Bron: De Scheveninger

error: