Burgemeester trapt buitenzwem- en strandseizoen af op Scheveningen

Burgemeester trapt buitenzwem- en strandseizoen af op Scheveningen

Op 1 mei start in heel Nederland het buitenzwemseizoen. Op Scheveningen start op deze dag ook het strandseizoen en daarom is besloten de hele maand mei de (zwem)veiligheid op en aan het strand extra onder de aandacht te brengen.

Burgemeester Van Zanen hees samen met lifeguards van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) en Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) voor het eerst de geel/rode vlag dit seizoen. Langs de kust van Scheveningen en Kijkduin staan vanaf dit jaar 23 vlaggenmasten om strandgangers en watersporters te waarschuwen voor een onveilige zee. De zestien extra vlaggenmasten zijn onderdeel van een bredere gezamenlijke aanpak door de gemeente Den Haag, strandpartners en de veiligheidsregio. Zo moet een gezamenlijke communicatiecampagne bezoekers én inwoners van Den Haag (nog) meer bewust maken van de gevaren van de zee.

Burgemeester van Zanen: “De zee maakt onze stad zo’n fijne plek om te wonen. Toch laten veel mensen zich nog verrassen door de kracht, kou en stromingen in zee. Afgelopen jaar hebben onze lifeguards ruim 200 mensenlevens gered. Zij doen ontzettend belangrijk werk. Maar dit getal laat ook zien dat we het bewustzijn en de vaardigheden van badgasten moeten helpen vergroten, en dat willen we samen doen met strandpartners, via scholen en de toeristische sector in onze stad. Daarbij zien we ook mogelijkheden voor hotels en strandondernemers om hun gasten nog beter te gaan voorlichten.”

Ook hielp de burgemeester mee met het uitdelen van de polsbandjes voor kinderen. Op deze, gratis af te halen, polsbandjes kunnen ouders de naam van het kind en hun eigen telefoonnummer schrijven. Mocht het kind zonder toezicht aan de wandel gaan, dan kunnen de ouders snel op de hoogte worden gebracht als het kind gevonden wordt.

Beeld: Dick Teske

Bron: De Scheveninger

error: