Circulaire Voedselstraat Belgisch Park ontvangt Gulden Klinker

Na twee jaar vergroenen en verduurzamen ontvingen de initiatiefnemers van de Circulaire Voedselstraat in het Belgisch Park een cheque ter waarde van 1000 euro en werd de Gulden Klinker vrijdagmiddag door Wethouder Anne Mulder geplaatst.

Door de Circulaire voedselstraat is de wijk vergroend met een route waarlangs bakken staan met kruiden en eetbare planten. Ook zijn er tien bankjes geplaatst zodat de bewoners elkaar nog beter kunnen ontmoeten in de buitenruimte. Deze bankjes zijn geadopteerd door ondernemers en bewoners die ze ook onderhouden.
Het plaatsen van de Gulden Klinker en de bijbehorende cheque zijn een opsteker voor de buurt. Ze zijn hiermee een stap dichter bij hun ambitie van een kilometerlange voedselstraat voor mens en dier. Op termijn willen ze ook noten- en fruitbomen plaatsen, tuintjes om de verschillende ORACS maken, bijenhotels ophangen, groene parkeerplaatsen en meer boomspiegels.

Wethouder Anne Mulder over dit initiatief: “De bewoners, vrijwilligers en winkeliersvereniging van deze Circulaire Voedselstraat hebben de Gulden Klinker meer dan verdiend. De Gulden Klinker bestaat 27 jaar en elk jaar worden er actieve bewoners in Den Haag beloond voor initiatieven die bijdragen aan een schoner, veiliger of groenere buurt. Als gemeente zijn we ook blij en trots op hoe jullie dit hier doen met een eetbare voedselstraat en bankjes om elkaar te ontmoeten. Ik hoop dat velen jullie voorbeeld zullen volgen.”

Bron: De Scheveninger

error: