Coronademonstranten lopen route door centrum Amsterdam

Tegenstanders van de coronamaatregelen gaan demonstreren in het centrum van Amsterdam. De actievoerders verzamelen om 12.00 uur op de Dam, waarna ze een wandeltocht maken door het centrum.

De demonstranten lopen een route van zo’n 5 kilometer, via de Rozengracht, de Marnixstraat en de Haarlemmer Houttuinen. Aan de demonstratie doen meer dan zeventig organisaties mee, aldus initiatiefnemer Michel Reijinga. Hij organiseerde al meerdere protesten tegen de coronamaatregelen onder de noemer ‘koffiedrinken’.

“Wij strijden voor nieuwe, goede, eerlijke politiek al lijkt vooral dat laatste het lastigste. Het invoeren van het medisch paspoort en de daarbij horende QR-code zijn de kers op de taart van het toch al schandalige buitenproportionele coronabeleid. Dit moet stoppen!”, aldus Reijinga.

Begin september was er ook een coronaprotest in Amsterdam, waar duizenden betogers aan meededen. De organisatie was het toen niet eens met de inschatting van het aantal deelnemers van de politie en de gemeente. Dit keer zet de organisatie een helikopter in, en een speciaal bureau gaat het aantal demonstranten tellen.

Bron: Dagblad 070

error: