Crowdfunding Haagse buurt succes: boekwinkel blijft bestaan

De crowdfunding van buurtbewoners van de Haagse wijk Duinoord om een oude boekwinkel te behouden, is een succes. Binnen twee dagen werd het bedrag van 20.000 euro opgehaald dat nodig is om de oude winkel te veranderen in een door vrijwilligers gerund buurtcollectief. Dat is te lezen op de crowdfundingsite Voordekunst.

Het gaat om antiquariaat Colette in de Reinkenstraat. De winkel telt ruim 24.000 oude en bijzondere boeken. Eigenaar Jogchum de Vries is 80 jaar oud en heeft geen opvolger voor zijn winkel kunnen vinden. Hij heeft wel gezocht en zelfs een advertentie in NRC geplaatst. Maar dit leidde tot niets.

Buurtbewoners schrokken van het vooruitzicht dat Colette zou verdwijnen. Daarom sloegen acht buurtbewoners de handen ineen en startten een online-inzameling om van het winkeltje een collectief zonder winstoogmerk te maken. De winkel zou dan kunnen worden gerund door vrijwilligers.

Tot de initiatiefnemers behoren journalisten Jean-Pierre Geelen en Edwin Koopman, vakbondsbestuurder Linda Vermeulen en vertegenwoordigers van Gymnasium Haganum.

Bron: Dagblad 070

error: