Duurzame Inspiratie voor Scheveningers

Narare en MES helpen in het plannen en uitvoeren van verduurzaming en vergroening van de Scheveningse huizen. Narare en MES zijn mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de gemeente, Fonds 1818 en enthousiaste medewerking van Scheveningers.

Met het SIOS-project ‘Duurzame Inspiratie voor Scheveningers’ wordt het verhaal verteld van mensen uit Scheveningen, die in vergelijkbare huizen wonen en aan de slag gingen met de energietransitie. Ze geven een inkijkje in hun keuzes, hun leveranciers en laten zien om welke installaties het gaat. De installateurs tonen wat het betekent om te verduurzamen. De ervaringen van wijkgenoten worden gefilmd en een samenvatting daarvan wordt op 29 en 30 juni getoond bij WOS en in Muzee Scheveningen. Over afwegingen voor keuzes, voorbeelden van geslaagde acties, opties op het gebied van technieken, materialen en onderhoud.

MES
Veel mensen willen wel verduurzamen, maar waar te beginnen. Zonnepanelen, warmtepomp, waterstof, ventilatie, dubbele beglazing, regenton, elektrische fiets of isolatie? Nu? Over 10 jaar? Wat levert dat op?
En hoe ziet het er eigenlijk uit? Met Mijn Energie Strategie (MES) maakt u op basis van uw eigen wensen en situatie uw eigen gratis woonplanner. Met deze duurzame planner stippelt u uit welke maatregelen u wilt nemen en wanneer u dat wilt, hoe dat onafhankelijk kan en aan te passen aan veranderende omstandigheden, te verkrijgen subsidie, overleg met uitvoerder, enzovoort.

Help u zelf naar een groen, klimaatvriendelijk huis of bedrijf. Of u het nu doet omdat het goedkoper is, voor de kinderen, voor het klimaat of omdat de buren er ook mee bezig zijn. MES hoort op tafel!

De duurzame woonplanner wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wijk Overleg Scheveningen en Gasvrij Scheveningen. Kijk op
www.scheveningenduurzaam.nl

Bron: De Scheveninger

error: