€ 10.000 voor gouden tip in zaken De Jager en Van der Gijp

De hoofdofficier van justitie heeft 10.000 euro uitgeloofd aan degene die de gouden tip heeft die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders, onder wie Nikkie de Jager en René van der Gijp. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het programma Opsporing Verzocht.

Er werd bij de overvallen gebruikgemaakt van verschillende wapens en geweld. De overvallers werkten in wisselende samenstellingen. Een deel van hen, acht overvallers, werd in december al aangehouden. Zeven van hen zitten nog vast en dat zijn allemaal mannen tussen de 19 en 32 jaar oud, zo meldde de politie in Opsporing Verzocht.

Het uitloven van een bedrag is “een logische stap in het onderzoek”, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam al eerder op dinsdag. In het programma lichtte de politie toe vooral nog op zoek te zijn naar één verdachte die betrokken was bij overvallen in Dordrecht, Ridderkerk en Uden. “Bij die zaken is er veel geweld gebruikt.” Ook als mensen informatie hebben over de verdachten die al vastzitten, maken ze kans op een deel van het tipgeld.

Een van de zaken betreft Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials. Zij werd in augustus vorig jaar met haar verloofde Dylan Drossaers thuis overvallen. Vier overvallers hielden hen onder schot. De make-upartieste noemde de overval “een van de meest enge en traumatische gebeurtenissen in mijn leven”. De buit van de overval bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton.

Voetbalanalist René van der Gijp werd op 27 april vorig jaar belaagd door drie gemaskerde mannen die met slaghamers inbeukten op de ramen van zijn auto. Ze wilden vermoedelijk zijn Rolex-horloge afpakken, maar vluchtten uiteindelijk zonder buit.

Bron: Dagblad 070

error: