Einde tijdperk

Misschien heeft niemand het nog door. Einde tijdperk met voetbal. Was het al voor Feyenoord, maar nu met het EK wordt pijnlijk duidelijk dat we in reservetijd leven. Zonder strafschoppen.

Laat ik beginnen met de NOS. Ravi en een tokkie uit Utrecht geven commentaar, als ze niet op z’n Rotterdams lopen te hakken voor teveel geld. Geweldige voetballers maar voor analyse heb je meer nodig. Dan heb je ook nog de nationale zure ui Van Hooijdonk en we zijn gezegend. Met middelmatige presentatoren maken ze toch je avond tot een hel.

Lieverd? Wanneer begint The Bold and the Beautifull?

Echt en dan komt er ook nog een ‘meisje’ bij. Niet mijn woorden meer die van VI. Maar ook niet om aan te horen. Verzopen in politieke correctheid. En het doet allemaal zo bedacht aan. Geen kennis, geen mening. En dat geldt nog meer voor die mannelijke gasten aan tafel.

Ook al zo’n achterhaald tv-concept. Meelullen aan een tafel.

Het voetbal is al niet om aan te zien. En geloof me, het hele voetbalcircus gaat op de schop. Sneller dan we denken.

Wij zitten aan de rand. Geen middelen, geen publiek meer. Vroeger had je op zondag geen reet te doen. En nu? Het feest gaat na Corona gewoon door. Zondag? Welke zondag? Denk toch niet dat ik in een stadion ga zitten.

Zonder slaapverwekkende wedstrijden tegen de onderkast van de eredivisie. Zonder tenenkrommende voorzetten, terugspeelballen, ingooien zonder richting… Moet ik doorgaan? Iedereen die doordeweeks en zondag voetbal kijkt, weet waar ik het over heb.

Onze kinderen zijn al afgehaakt. Maar ja, en omdat de burgemeester van Rotterdam een colosseum wil, krijg die stad het. Alleen het komt eerder leeg te staan dan 2000 jaar geleden.

Bron: Dagblad 070

error: