Eis: 15 maanden cel voor vervalsen paspoorten en rijbewijs

Twee vervalste paspoorten en een vervalst rijbewijs. Die zou de 32-jarige Verdana D., toen zij voor de gemeente Noordwijk werkte, voor 5.000 euro hebben aangemaakt en verstrekt aan criminelen. De officier van justitie eiste vandaag vijftien maanden cel tegen de Haagse vrouw.

In december 2021 constateerde de gemeente Noordwijk onregelmatigheden bij een uitgegeven paspoort en een rijbewijs. De gemeente stapte naar de politie waarna de Rijksrecherche een onderzoek startte. Daaruit volgde dat er twee paspoorten en een rijbewijs waren uitgegeven op bestaande namen maar met de foto’s van twee personen die niet bij die namen hoorden. De foto’s werden voorgelegd aan de Koninklijke Marechaussee die de personen herkende. Het ging om twee verdachten in grote, internationale drugsonderzoeken.

Uit het onderzoek bleek verder dat alle handelingen die bij deze aanvragen waren gedaan, waren terug te voeren op het account van de 32-jarige Haagse. Zij werkte nog maar kort op detacheringsbasis bij de gemeente Noordwijk.

Gedeeltelijke bekentenis

In juni 2022 werd de vrouw als verdachte aangehouden. Sindsdien zit zij in voorarrest. Ze heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De Haagse vrouw bleek eerder voor de gemeente Den Haag te hebben gewerkt en daar te worden verdacht van diefstal van 600.000 euro uit een betaalzuil in het stadsdeelkantoor Escamp. De vrouw werd ontslagen en voor de rechtbank gedaagd. Maar omdat er in die zaak nog geen gerechtelijke uitspraak was, kon ze gewoon aan de slag in Noordwijk.

Bron: Dagblad 070

error: