Excuses CDA-kandidaat voor seksistische uitspraken

Kandidaat-raadslid Constanteyn Roelofs van het CDA heeft zijn excuses aangeboden voor eerdere seksistische uitspraken. Onder de schuilnaam Zentgraaff schreef Roelofs jarenlang voor de weblog GeenStijl. In een van zijn artikelen plaatste hij een foto van de toenmalige PvdA-kandidaatpolitici Janneke Holman en Mikal Tseggai. “Zou u ze doen?” schreef hij erbij.

Fractievoorzitter Mikal Tseggai van de PvdA in de Haagse gemeenteraad reageerde gisteren met afschuw op de selectie van Roelofs voor de concept-kandidatenlijst van het CDA. De schrijver staat voor die partij op de 23e plek van de kieslijst voor de gemeenteraadverkiezingen in maart volgend jaar.  Tseggai noemde dat  “een mes in de rug van vrouwen die te maken hebben met seksisme en intimidatie”.

Constanteyn Roelofs biedt donderdag in een verklaring zijn excuses aan. “Indertijd werkte ik bij een online medium waar ik volgens mijn overtuigingen destijds de maximale trend richting politieke correctheid meende te moeten bestrijden met maximaal polariserende grappen. Daarbij is de grens tussen het bestrijden van een idee en onaangepaste aanval op een persoon helaas wel eens overschreden. Omdat ik zelf ook tot het inzicht ben gekomen dat dat niet de manier is om een positieve verandering te bereiken heb ik een paar jaar geleden voor een ander carrièrepad en de ‘fitties’ op sociale media afgezworen.”

Het CDA Den Haag neemt genoegen met de verklaring van Roelofs. “Het CDA werkt aan een samenleving met meer fatsoen. Ook met mensen die in het verleden fouten hebben gemaakt. Want op deze manier ga je niet met elkaar om. Goed dat dit wordt uitgepraat. Niemand is perfect en iedereen verdient een nieuwe kans. Constanteyn Roelofs heeft persoonlijk zijn excuses aangeboden aan Mikal en Janneke en aangegeven met ze in gesprek te willen.”

Bron: Dagblad 070

error: