Extra politiecontroles en debuut voor ‘noise patrol’

De politie was vanwege het mooie weer sinds woensdagmiddag rond de kuststrook extra actief om overlast te beperken, met onder andere gerichte verkeers- en geluidscontroles. Deze extra inzet is onderdeel van het integrale actieplan van de gemeente Den Haag om de overlast op de boulevard van Scheveningen aan te pakken.

Het lekkere weer trok woensdag het nodige publiek naar Scheveningen en in de loop van de middag heeft de gemeente de Strandweg en een deel van de Vissershavenweg afgesloten voor het verkeer. In totaal heeft de politie op woensdag tientallen processen-verbaal opgemaakt voor onder andere verkeersovertredingen (geen rijbewijs, mobiel bellen tijdens het rijden, snelheid, geluidsoverlast, geen gordel), wildplassen, blowen op straat, overtreden van de avondklok en voor straatintimidatie (nafluiten). Daarnaast hebben zes personen een waarschuwing gekregen.

Diverse strandtenthouders hadden hun strandbedjes uitgezet en schonken alcohol. Hier is door de handhavers van de gemeente Den Haag tegen opgetreden. Er zijn meerdere bestuurlijke rapportages opgemaakt.

De drukke woensdag kwam tot een stuitende conclusie toen ’s avonds een politieagent een stomp in zijn gezicht kreeg, toen hij een scooterrijder wilde aanhouden die onder invloed op zijn scooter over de stoep reed. De scooterrijder en een vriend van hem, die de aanhouding wilde voorkomen, zijn aangehouden. De agent deed aangifte.

Geluidscontroles
Nieuw was dat de politie het afgelopen weekend ook op geluid controleerde. Motorvoertuigen die veel herrie voortbrachten werden zaterdagmiddag door politiemotoren van de weg gehaald en naar het controlepunt aan de Eerste Haven gebracht. Het was de eerste keer dat de ‘noise patrol’ door bureau Scheveningen werd gebruikt.

Noise patrol is een geluidsniveaumeter, welke geijkt en goedgekeurd is om het geluidsniveau van een motorvoertuig vast te stellen. Zaterdag werden hierdoor al enkele auto’s en motoren bekeurd voor een overschrijding van de maximale waardes. Tevens zijn er voor deze voertuigen WOK-meldingen aangemaakt. Dat hield in dat deze bestuurders niet meer mogen rijden met hun voertuig tot dat deze opnieuw goedgekeurd is door het RDW.

De komende tijd zullen agenten van bureau Scheveningen vaker de noise patrol gaan inzetten om geluidsoverlast van motorvoertuigen tegen te gaan.

Bron: De Scheveninger

error: