Fietspad Grote Marktstraat blijft in ‘identiteitscrisis’

Raadslid Joris Wijsmuller van de Stadspartij heeft bakzeil gehaald met zijn motie om van de fietsroute in de Grote Marktstraat weer een ‘echt’ fietspad te maken.

Nu moeten op deze belangrijke route dagelijks 15.0000 fietsers door een meute wandelaars slalommen, omdat ze de voetgangers voorrang moeten geven. Een alternatief is er niet, want de parallel lopende Gedempte Gracht en Gedempte Burgwal zitten dagelijks verstopt met het vele auto- en vrachtverkeer.

“De Grote Marktstraat kan met behulp van een duidelijk aangegeven fietspad en brede oversteekplaatsen voor voetgangers op korte termijn veilig worden gemaakt voor zowel fietsers als voetgangers”, aldus Wijsmuller in motie tijdens de raadsvergadering van zondag, die er op wees dat de financiën daarvoor ook aanwezig zijn.

Steun van de ChristenUnie-SGP, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, Islam Democraten, NIDA, Partij voor de Dieren en de SP kon echter niet verhinderen dat de motie werd verworpen.

Wel onderzoek
Een ‘softere’ motie van de PvdA en GroenLinks over de route is wel aangenomen. Die vraagt hoe met het huidige budget er verbeteringen op de Gedempte Gracht en Gedempte Burgwal uit te voeren zijn en verzoekt tegelijk toch ook een onderzoek te starten naar een structurele en veilige fietsroute door de Grote Marktstraat.

Bron: Dagblad 070

error: