Geld voor veilige hondenvelden in Den Haag

De gemeente Den Haag gaat geld vrijmaken voor veilige losloopgebieden voor honden. Dit dankzij een aangenomen voorstel van de Partij voor de Dieren.

“De aanhouder wint”, zegt gemeenteraads Robin Smit. “Al jaren zetten wij ons in voor veilige uitlaatplekken voor honden. We zijn daarom enorm blij dat er eindelijk geld voor vrijgemaakt wordt.”

Haagse hondeneigenaren klagen er al jaren over. Er zijn in de stad maar weinig plekken waar een hond los mag lopen. Veel van die plekken zijn onveilig, bijvoorbeeld naast een drukke weg, zonder hekje. “Een losloopgebied zonder omheining naast een drukke weg is niet veilig voor honden, automobilisten en fietsers. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Deze plekken gaan we nu veiliger maken”, aldus Smit.

De grootste gevarenzones voor honden zijn al onderzocht, dankzij een eerder aangenomen voorstel van de Partij voor de Dieren. “We weten nu precies hoe de gebieden veiliger te maken, bijvoorbeeld door hekken te plaatsen om de velden. De gemeente moet dus gaan investeren.”

Het verbeterplan voor deze losloopgebieden kon eerder niet worden uitgevoerd, omdat er geen geld beschikbaar was. “We moeten altijd knokken voor iedere cent voor dierenwelzijn, terwijl er jaarlijks twee miljoen aan hondenbelasting binnenkomt”, zegt Smit. Zijn partij diende deze week daarom aanvullend een voorstel in om genoeg geld te reserveren voor het plan. Dit voorstel haalde een meerderheid in de Haagse gemeenteraad. Daarmee worden het komende jaar meerdere losloopgebieden veilig gemaakt.

 

 

 

Bron: Dagblad 070

error: