Gemeente opent tijdelijke daklozenopvang in De Schildershoek

Het voormalige verzorgingstehuis De Schilderhoek wordt voor de komende wintermaanden ook gebruikt voor de winterkoudeopvang van daklozen. De permanente winteropvang voor 160 mensen aan De Lozerhof is per 11 november volledig bezet en kan niet worden gebruikt voor de reguliere winterkouderegeling. Voor de 40 tot 70 buitenslapers opent de gemeente daarom tot 1 april 2022 een extra opvanglocatie aan De Schildershoek.

“Het betreft een zeer kwetsbare groep waarvoor we een directe verantwoordelijkheid hebben om ernstige gezondheidsschade te voorkomen bij winterkoude. Zij maken geen gebruik van de permanente winteropvang, omdat ze niet voldoen aan de huidige criteria of omdat ze er zelf voor kiezen om hier geen gebruik van te maken”, zegt wethouder Arjen Kapteijns van Maatschappelijke Opvang.

Omdat het pand tot voor kort in gebruik was als verzorgingshuis, hoeft er weinig aangepast te worden aan het pand. Daarnaast is het pand geschikt om aan de corona-maatregelen te voldoen.

Gelijk van start

Haagse dak- en thuislozen kunnen al vanaf vandaag tot en met dinsdagochtend 30 november terecht in de winterkoudeopvang. De weersomstandigheden zijn zodanig dat het medisch niet verantwoord is om buiten te slapen. De vier grote steden (Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht) hebben daarom besloten de Winterkouderegeling vrijdag in te laten gaan.

Bron: Dagblad 070

error: