Gemeenteraad steekt stokje voor verhoging parkeertarief op straat

Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad heeft tegen het voorstel van het College gestemd, om het parkeertarief op straat in de kuststrook te verhogen naar 10 euro.

Wethouder Robert van Asten kwam met het voorstel als onderdeel van meerdere ingrepen tegen de overlast op Scheveningen. Het voorstel deed direct al veel stof opwaaien en kreeg bakken met kritiek. Hoewel de meeste mensen blij waren met de aandacht voor de parkeerproblematiek op Scheveningen, was dit voorstel volgens hen niet de oplossing.

Wethouder Van Asten gaf eerder al toe dat de verhoging van het parkeertarief een korte termijn oplossing was. Bewonersparkeren heeft de voorkeur, maar dat blijkt door landelijke regelgeving niet goed te handhaven. De wethouder liet weten dat de optie voor bewonersparkeren nog steeds onderzocht wordt en misschien een mogelijkheid is voor de zomer van 2022.

Uiteindelijk kon het voorstel slechts de goedkeuring van D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren wegdragen. De overige politieke partijen in de Haagse gemeenteraad stemden tegen het voorstel. “Gelukkig ziet een ruime meerderheid van de raad hoe bizar het idee was om het parkeertarief te verhogen tot 10 euro per uur”, zegt Daniël de Groot van het CDA. “Nu volop aan de slag met de rest van het actieplan en op naar een mooie zomer voor bewoners, ondernemers en bezoekers van onze badplaats!”

Bron: De Scheveninger

error: