GGD’en zetten vorige week meer dan 150.000 boosterprikken

De regionale GGD’en hebben vorige week meer dan 150.000 mensen een boosterprik tegen het coronavirus gegeven. Het totale aantal oppepprikken steeg van bijna 82.000 naar meer dan 230.000. Dat kan nog verder oplopen, op dinsdag komen de wekelijkse vaccinatiecijfers. Dan is de volgende tussenstand, laat GGD GHOR Nederland weten.

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge had in de Tweede Kamer gezegd dat de GGD’en vorige week 200.000 boosterprikken zouden zetten.

De GGD’en geven de extra prik aan ouderen, om hun afweer tegen het coronavirus te versterken. Daarnaast geven ziekenhuizen hun eigen medewerkers, huisartsen en ambulancepersoneel een oppepprik. Die cijfers zijn niet meegenomen in de stand.

Vergeleken met de buurlanden is Nederland laat begonnen met de boosterprikken. Mede daardoor hebben nog maar weinig Nederlanders zo’n prik gekregen. In Duitsland hebben inmiddels bijna 14 miljoen mensen een booster gekregen, oftewel een op de zes Duitsers. Oostenrijk en België hebben meer dan 2 miljoen boosterprikken gegeven en Denemarken meer dan 900.000.

Bron: Dagblad 070

error: