Gouden zet van Van Stee om Fraser vroeg lang vast te leggen

Henk van Stee, de technisch directeur van Sparta, blijkt anderhalve maand geleden een gouden zet te hebben gedaan met het verlengen van het contract met trainer Henk Fraser tot en met het seizoen 2023-2024. Hij legde daarmee niet alleen een succesvolle trainer voor langer vast, maar verzekerde Sparta bovendien van een behoorlijke bonus wanneer Fraser voortijdig op Spangen zou worden opgehaald.

Nu Henk Fraser zo goed als zeker assistent wordt van bondscoach Louis van Gaal op weg naar en tijdens het WK in Qatar en er bovendien afspraken gemaakt blijken te zijn dat Fraser daarna Van Gaal zou kunnen gaan opvolgen (in het najaar van 2022), zal de KNVB tegen die tijd het Sparta-contract moeten afkopen. Met een dan doorlopend contract van twee jaar zit Sparta redelijk op rozen in de onderhandeling.

Dat Fraser niet nu al definitief voor de KNVB kiest is overigens een persoonlijke beslissing. Aanblijven als coach van Sparta was een eis van Fraser zelf tijdens de onderhandeling. ‘’Ik heb het te goed naar mijn zin bij Sparta en wilde hier perse blijven’’, was zijn reactie.

Fraser is al sinds 2018 trainer van Sparta. Hij volgde Dick Advocaat op. Als voetballer begon Fraser bij de inmiddels al lang opgeheven amateurclub RFC, dat zijn accommodatie had aan de rand van de wijk Essenburg (aan de overkant van de Schie, toen met het pontje bereikbaar). Daarna lijfde Sparta hem in. Via FC Utrecht en Roda JC werd hij het onverwoestbare duo De Wolf-Fraser bij Feyenoord. Fraser speelde zelf 6 keer in Oranje. Van Gaal niet één keer.

Bron: Dagblad 070

error: