Gratis kookboek helpt klanten voedselbank met gezonde en lekkere maaltijd

Het gratis kookboek ‘Samen koken we sterker’ helpt klanten van de 171 voedselbanken in Nederland op weg om gezonde en lekkere maaltijden te koken. In de Keizerstraat nam René Vink een exemplaar in ontvangst van kandidaat-Kamerlid Jaap Jonkers (CDA).
Het initiatief voor het schrijven van een kookboek komt van kandidaat-Kamerlid Jaap Jonkers (CDA) uit Joure. “Het is eigenlijk een schande dat een rijk land als Nederland voedselbanken heeft. Ruim 40.000 gezinnen maken elke week gebruik van de hulp. Met dit kookboek hoop ik iedereen de kans geven op een gezonde en lekkere maaltijd, ook als de portemonnee leeg is. Behalve recepten staan in dit kookboek ook tips om te besparen en lekkerder te koken.”
Studenten uit heel Nederland ontwikkelden samen met de televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga de recepten. Het kookboek is in gedrukte vorm en als e-book te verkrijgen. Alle klanten van de 171 voedselbanken in Nederland ontvangen komende weken een gedrukt exemplaar. Het e-book is ook voor anderen gratis verkrijgbaar.

Bron: De Scheveninger

error: