Hart voor Den Haag wil spoeddebat over brand Schilderswijk

Door een heftige brand in de Wouwermanstraat zijn enkele tientallen bewoners dakloos geraakt. Van vele woningen is niets meer over en de bewoners zijn plotsklaps alles kwijt geraakt. De brandweercommandant Esther Lieben zegt in de ‘echt heel erg’ geschrokken te zijn van de omstandigheden waarin bewoners hebben moeten wonen in deze woningen (1). In pie[kleine appartementen woonden heel veel mensen onder beroerde omstandigheden bij elkaar.

Hart voor Den Haag-raadslid Arjen Dubbelaar heeft op locatie gesproken met de bevelvoerder van de brandweer en is geschrokken van de enorme schade. “De brandweer heeft keihard gewerkt om deze brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Ondanks hun harde werk is de impact voor betrokkenen enorm. Hele woningen zijn onbewoonbaar. Wat is hier precies gebeurd? Hoe gaan bewoners geholpen worden?”

Overbewoning 

De lokale partij maakt zich zorgen over de omstandigheden waarin de vele bewoners hier hebben moeten wonen. “Al lange tijd trekt onze partij aan de bel over de gevaren van overbewoning. De brand in de Schilderswijk legt pijnlijk bloot dat deze noodkreet terecht is”, stelt fractievoorzitter Richard de Mos, die ook wijst op de vele andere wijken waar overbewoning een serieus probleem is. “Ook in andere delen van de stad, zoals in Laak, wonen mensen veel te dicht op elkaar in te kleine ruimtes. Laten we deze brand nu aangrijpen om overbewoning en de daarbij behorende huisjesmelkers keihard aan te pakken.”

Bereikbaar voor hulpdiensten

Ook wil Hart voor Den Haag / Groep de Mos duidelijkheid over de bereikbaarheid voor hulpdiensten.  “Steeds meer wegen in Den Haag worden dusdanig versmald dat al het verkeer muurvast staat. Richting de Schilderswijk staat het verkeer op de Vaillantlaan elke dag vast als gevolg van verschillende afsluitingen. Deze brand was nu enorm, wat als dit overdag was gebeurd?”, aldus Dubbelaar.

Om spoedig meer informatie te krijgen over de brand in de Wouwermanstraat heeft raadslid Dubbelaar van Hart voor Den Haag/Groep de Mos een rondvraag aangemeld voor de commissievergadering Bestuur van woensdag 26 mei aanstaande.

 

 

Bron: Dagblad 070

error: