Imker Nina verrast met donaties voor nieuwe bijenkasten

De ontzetting was groot toen in het eerste weekend van maart de bijenkasten van imker Nina Moerdijk, op het terrein van basisschool Het Volle Leven, het doelwit van vandalen waren geworden. Dat veel mensen meeleefden met het Scheveningse bijenvolk, bleek afgelopen donderdag toen Nina werd verrast op de basisschool.

Het was Coen Stegeman die direct nadat het nieuws bekend werd van de vernieling van de bijenkasten het voortouw nam om een crowdfundingsactie op te zetten. “Met de actie willen we zo snel mogelijk alles herstellen, zodat de bijen weer veilig in en uit kunnen vliegen”, zo laat hij weten. Ook wordt er gezorgd voor een beveiligde ruimte om de bijenkasten, zodat men niet meer zo gemakkelijk bij de kasten kan komen. Het streefbedrag van 1250 euro werd binnen een paar uur bereikt. Ook de leerlingen zelf kwamen in actie. Twee van hen gingen zelfs langs de deuren om geld in te zamelen. Anderen maakten prachtige bijentekeningen om Nina een hart onder de riem te steken.

Afgelopen donderdag werd Nina verrast door de leerlingen met een voorlopige tussenstand van het opgehaalde geld. Er is inmiddels al 3222 euro ingezameld én de teller loopt nog steeds door. Het geld dat overblijft na de bouw van het nieuwe bijenverblijf zal worden gebruikt voor educatiemateriaal voor de kinderen en bloemenzaden voor de bijen.

Bron: De Scheveninger

error: