Innovaties voor een veiliger bezoek aan het strand

Een digitaal polsbandje én een proef met een dynamisch zwemwaterbord moet een strandbezoek aan Scheveningen nog veiliger maken. Deze innovaties werden afgelopen week door de gemeente en de Provincie Zuid Holland gepresenteerd in het Living Lab Scheveningen.

Het digitale polsbandje van Person Lost kan zoekgeraakte kinderen snel lokaliseren met behulp van QR/NFC code. Scheveningse kinderen deelden de eerste bandjes uit op het strand. De kinderen mochten ook de aftrap vieren van een unieke pilot met een dynamische zwemwaterbord.

“Zwemwaterveiligheid is een erg belangrijk thema in onze stad aan zee. Niet voor niets maakt het onderdeel uit van het Actieplan Scheveningen. We onderzoeken samen met de Provincie Zuid Hollland hoe digitale toepassingen de veiligheid van strandbezoekers nog verder kan vergroten. Het Living Lab Scheveningen is daar een unieke leeromgeving voor. Het zwemwaterbord kan bezoekers straks realtime waarschuwen bij een gevaarlijke zee”, aldus wethouder Saskia Bruines.

Om de toepassing van deze digitale innovaties succesvol te maken is samenwerking erg belangrijk. De eerste 500 polsbandjes worden door de gemeente beschikbaar gesteld in het Infopunt Scheveningen. Later zullen de polsbandjes ook via strandpaviljoens en hotels beschikbaar zijn. Bij de proef met het zwemwaterbord zullen ook de landelijke, regionale en lokale veiligheids- en zwempartners worden betrokken zoals de Reddingsbrigade en de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Bron: De Scheveninger

error: