AFAS Circustheater

Het AFAS Circustheater is een unieke plek voor een avondje uit vol met entertainment.

ADRES & CONTACT


Address

Circusplein 50, 2586 CZ Den Haag

GPS

52.11092164323, 4.28316968091

Telephone


OPENINGSTIJDEN

AFAS Circustheater: Musicals, Theater, Shows, Evenementen

Het AFAS Circustheater is een unieke plek in Scheveningen voor een avondje uit vol met entertainment. Het imposante gebouw dateert oorspronkelijk uit 1904 maar heeft sindsdien een behoorlijke facelift gehad. Naast de vele musicals staan er ook bekende muzikanten, theaterproducties en komedianten op de agenda.

Het theater staat in binnen- en buitenland voornamelijk bekend om de extravagante musicals met acteurs en zangtalent van de hoogste klasse. Bijzonder populaire musicals zijn; Soldaat van Oranje, Miss Saigon en The Lion King. De uitvoeringen zijn Nederlandstalig maar nog steeds een belevenis voor mensen die de taal niet machtig zijn. Deze musicals worden aangeboden door Stage Entertainment Nederland.

Om een idee te geven welke concerten, acteurs en komedianten te zien zijn in het AFAS Circustheater doe ik een greep uit voorgaande evenementen. Te zien waren; Theo Maassen, Hans Teeuwen, Simone Kleinsma en André van Duin.

Om uw uitstapje compleet te maken kun je ervoor kiezen om in restaurant Le Cirque te lunchen of dineren. Deze eetgelegenheid bevindt zich in het theater en is ook toegankelijk voor mensen die geen productie bezoeken. Ook zijn er diverse restaurants in de buurt die een speciaal theatermenu aanbieden, waarbij men er rekening mee houdt dat je op tijd weer moet vertrekken voor de show.

Het Circustheater heeft in het verleden veel verbouwingen meegemaakt. In 1991 werd het gebouw door de gemeente Den Haag verkocht, aan Joop van der Ende, voor het symbolische bedrag van 1 gulden. Een voorwaarde voor de verkoop was dat het een theater zou blijven. De meest recentelijke verbouwing was in februari 2020 en kostte maar liefst 7 miljoen euro.

Het Circustheater heeft een bijzondere geschiedenis. Het oorspronkelijke theater werd in 1904 geopend door Circus Schumann. Het gebouw diende tot de jaren zestig als circusgebouw, vandaar ook de naam. De circusdieren werden met de trein aangevoerd tot station Hollands Spoor om vervolgens over de tramsporen begeleidt te worden naar het Circustheater. Vanaf de jaren zestig tot de jaren negentig werd het gebouw gebruikt als concertzaal.

LOCATIE OP KAART

CONTACT EIGENAAR

error: