Welkom bij Grand Hotel Amrâth Kurhaus

Het statige vijf-sterren Grand Hotel Amrâth Kurhaus staat symbool voor de eens zo decadente badplaats Scheveningen. Behalve dat het een prachtig staaltje architectuur is, heeft het gebouw ook een turbulent en rijk verleden.

In 1818 stichtte Jacob Pronk een houten paviljoen met een badhuis aan de Verlengde Badhuisstraat. Het badhuis was zo populair dat het werd uitgebreid tot een veel groter Stedelijk Badhuis. In 1884 werd op diezelfde plek Het Kurhaus gebouwd. Tot overmaat van ramp werd het gebouw vlak daarna verwoest door een felle brand en moest in 1886 alweer herbouwd worden.
In het luxueuze hotel hebben in het verleden vele historische figuren overnacht. Wereldbekende namen uit het gastenboek zijn; Winston Churchill, Audrey Hepburn en Jon Bon Jovi. Het hotel telt momenteel ruim 250 kamers, een Spa & Beauty, het restaurant Waves at the Kurhaus, een brasserie en diverse conferentiezalen.

Luxe verblijven

De meest luxe verblijven in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus zijn de Presidential Suites met een inloopkast, whirlpool en privé balkon met uitzicht op zee. Voor het vriendenprijsje van ongeveer 1000 euro per nacht kunt u met twee personen deze onvergetelijke ervaring boeken. In het midden van het Kurhaus bevindt zich De Kurzaal, waar vroeger beroemde artiesten hebben opgetreden. Zo hebben Édith Piaf, John Coltrane en Duke Ellington hier ooit hun muzikale hoogstandjes tentoongesteld.
Het meest memorabele optreden was echter van de Rolling Stones die in 1964 voor het eerst in Nederland optraden. De band speelde vier nummers voordat de chaos uitbrak en het optreden werd gestaakt. Eén van de muzikanten kreeg zelfs vanuit het publiek een fles in het gezicht geworpen. Er waren honderd politieagenten nodig om de zaal te ontruimen en de schade bedroeg 20.000 gulden.

In de jaren zestig werd het in Nederland steeds gangbaarder om vakantie in het buitenland te vieren. Toeristen bleven weg en het gebouw kwam steeds verder in verval. Er werd gedreigd met afbraak maar felle protesten door de Haagse bevolking staken hier een stokje voor. In 1975 kreeg het pand de monumentenstatus. De twee vleugels van het gebouw zijn volledig vernieuwd maar het hoofdgebouw behield zijn grandeur.

Het Kurhaus organiseert nog steeds regelmatig evenementen, van dancefeesten en comedy nights tot liveoptredens. Ook bezoekers die niet in Het Kurhaus overnachten, kunnen de Kurzaal bewonderen en het grootste terras van Scheveningen bezoeken.

Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen in ‘A World of Luxury by the Sea’!

Website.

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

Zie website!

Aankondiging opeisen

Is dit jouw bedrijf? Dan kan je het claimen! Je kan dan gebruik maken van de functies die ons platform te bieden heeft, zoals zelf events aanmaken, teksten en foto's veranderen of verwijderen, openingstijden aanpassen, een photo gallery aanmaken, sociaal media toevoegen, je webpagina in 3 talen ( Nederlands, Engels en Duits ), ect. en uiteraard helemaal gratis.

Aankondiging opeisen