Madurodam in Scheveningen

Madurodam. Moet je meemaken…

ADRES & CONTACT


Address

George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag

GPS

52.0991919, 4.2994052

Telephone


OPENINGSTIJDEN

Welkom bij Madurodam

Madurodam is een educatief attractiepark voor jong en oud. Deze miniatuurstad geeft het publiek een beeld van de Nederlandse stad en samenleving. In Scheveningen kunt u dus alle hoogtepunten van ons land in één middag bewonderen. Het park heeft ruim zevenhonderd maquettes van gebouwen uit alle delen van het land op een schaal van 1 op 25. Er zijn ook veel bewegende voertuigen ze zien, zoals vliegtuigen, auto’s, treinen en rondvaartboten.

De gedetailleerde maquettes worden gemaakt in het eigen atelier van Madurodam. Luchthaven Schiphol, Paleis het Loo, de Sint-Janskathedraal in Den Bosch en de Domtoren in Utrecht zijn een greep uit de collectie. De gebouwen die het hele jaar buiten staan krijgen om de paar jaar groot onderhoud of worden geheel vernieuwd.

Voor de kinderen

Voor kinderen is er niet alleen genoeg te zien, maar ook te doen in Madurodam. Er zijn speeltuinen voor verschillende leeftijden en een aantal van de maquettes zijn interactief. Zo kun je in de haven van Rotterdam schepen met containers vullen, vliegtuigen besturen op Schiphol en in de schoenen treden van Armin van Buuren door zelf muziek te mixen voor de Madurodammers.

Behalve de indrukwekkende miniaturen buiten is er binnen in het gebouw ook genoeg te doen en beleven. In de attractie Zo Groot is Oranje voel je hoe het is om voetbalkampioen te worden en wordt je teruggebracht naar 1988 het jaar dat Nederland won in de EK-finale. In de Skillzone kun je testen hoe hard en precies je een balletje kan trappen en kun je kiezen uit verschillende interactieve spellen om te kijken welke voetbalvaardigheden je bezit.

Ook de geschiedenis van Madurodam komt aan bod. Het is namelijk een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan George Maduro, de Antilliaans-Joodse verzetsheld die ten val kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn ouders schonken het startkapitaal voor het project, dat door de familie Maduro wordt beschouwd als monument voor hun enige zoon.

Wil je zelf ook een Madurodammer worden? Door middel van een 3D-printer kun je een miniatuurversie van jezelf laten maken voor 32,50 euro.

LOCATIE OP KAART

CONTACT EIGENAAR

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: