Welkom bij Madurodam

Madurodam is een educatief attractiepark voor jong en oud. Deze miniatuurstad geeft het publiek een beeld van de Nederlandse stad en samenleving. In Scheveningen kunt u dus alle hoogtepunten van ons land in één middag bewonderen. Het park heeft ruim zevenhonderd maquettes van gebouwen uit alle delen van het land op een schaal van 1 op 25. Er zijn ook veel bewegende voertuigen ze zien, zoals vliegtuigen, auto’s, treinen en rondvaartboten.

De gedetailleerde maquettes worden gemaakt in het eigen atelier van Madurodam. Luchthaven Schiphol, Paleis het Loo, de Sint-Janskathedraal in Den Bosch en de Domtoren in Utrecht zijn een greep uit de collectie. De gebouwen die het hele jaar buiten staan krijgen om de paar jaar groot onderhoud of worden geheel vernieuwd.

Voor de kinderen

Voor kinderen is er niet alleen genoeg te zien, maar ook te doen in Madurodam. Er zijn speeltuinen voor verschillende leeftijden en een aantal van de maquettes zijn interactief. Zo kun je in de haven van Rotterdam schepen met containers vullen, vliegtuigen besturen op Schiphol en in de schoenen treden van Armin van Buuren door zelf muziek te mixen voor de Madurodammers.

Behalve de indrukwekkende miniaturen buiten is er binnen in het gebouw ook genoeg te doen en beleven. In de attractie Zo Groot is Oranje voel je hoe het is om voetbalkampioen te worden en wordt je teruggebracht naar 1988 het jaar dat Nederland won in de EK-finale. In de Skillzone kun je testen hoe hard en precies je een balletje kan trappen en kun je kiezen uit verschillende interactieve spellen om te kijken welke voetbalvaardigheden je bezit.

Ook de geschiedenis van Madurodam komt aan bod. Het is namelijk een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan George Maduro, de Antilliaans-Joodse verzetsheld die ten val kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn ouders schonken het startkapitaal voor het project, dat door de familie Maduro wordt beschouwd als monument voor hun enige zoon.

Wil je zelf ook een Madurodammer worden? Door middel van een 3D-printer kun je een miniatuurversie van jezelf laten maken voor 32,50 euro.

Website.

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

Zie website!

Aankondiging opeisen

Is dit jouw bedrijf? Dan kan je het claimen! Je kan dan gebruik maken van de functies die ons platform te bieden heeft, zoals zelf events aanmaken, teksten en foto's veranderen of verwijderen, openingstijden aanpassen, een photo gallery aanmaken, sociaal media toevoegen, je webpagina in 3 talen ( Nederlands, Engels en Duits ), ect. en uiteraard helemaal gratis.

Aankondiging opeisen