Muzee Scheveningen

Een museum over cultuur en geschiedenis van Scheveningen

ADRES & CONTACT


Address

Neptunusstraat 90-92, 2586 GT Den Haag

GPS

52.107902093423, 4.2828732536565

Telephone


OPENINGSTIJDEN

Welkom bij Muzee Scheveningen

Muzee Scheveningen kwam in 2006 tot stand toen Het Zeemuseum en Het Schevenings Museum samenvoegden. Behalve een cultuurhistorische collectie heeft het museum ook een belangrijke zee biologische collectie. Muzee heeft een vaste presentatie en een wisselende tentoonstelling. Jaarlijks komen er zo’n 40.000 bezoekers op af.

Waan je terug in de tijd in het gerestaureerde pand. Binnenin het museum wordt er een typisch Schevenings straatje tentoongesteld en kun je zien hoe Scheveningers in het verleden woonden. Er zijn diverse scenario’s nagebootst van spelende kinderen en vrouwen die de was doen. Er is ook een  kruidenierswinkel, een klaslokaal en een tentoonstelling over het leven aan boord van een bomschuit.

De andere zaal heet de Zeezaal. Hier krijgt u een indruk van het onderwaterleven zoals te vinden is in de wereldzeeën. Honderden gekleurde schelpen, krabben in vele vormen en kleuren, inktvissen uit de diepzee, miljoenen jaren oude fossielen en andere zeedieren zijn hier te zien. De dieren zijn overigens niet levend.

Evenementen

Muzee organiseert regelmatig kleinschalige evenementen. Er zijn optredens van lokale jazz en blues muzikanten en ook muziek- en theatervoorstellingen die te maken hebben met het oude Scheveningen.

Het is mogelijk om kinderfeestjes met verschillende thema’s in het museum te vieren. Een voorbeeld is een partijtje waar kinderen terug gaan in de tijd. De meisjes worden gekleed in Scheveningse klederdracht een de jongens worden uitgedost in stoere visserskleding. Op klompen gaan ze vervolgens op een ontdekkingstocht door het museum. Limonade en snacks zijn inbegrepen. Het museum leent zich ook voor educatieve rondleidingen voor scholen.

Museum Scheveningen en de Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen ontwikkelde het Schevenings Informatie centrum. Hier is documentatie te vinden over Scheveningen. Er huist een aanzienlijke handbibliotheek en er is een fotoarchief opgebouwd met een groot aantal portretten van Scheveningse families met een typische achternaam als Pronk, Taal en Van der Zwan.

LOCATIE OP KAART

CONTACT EIGENAAR

error: