Hotspot Natuurgebied Meijendel

Natuurgebied Meijendel is een adembenemend duingebied dat zich uitstrekt over Scheveningen, Den Haag en Wassenaar. Het gebied is ongeveer 2000 hectare groot en is daarmee het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. Meijendel bestaat uit diverse mini-landschappen daarom komen er veel bijzondere dieren en planten voor.

Het natuurgebied is ideaal om een stuk te fietsen of te wandelen. Er zijn voor voetgangers meerdere routes uitgestippeld door de mooiste plekjes van de vallei. Fietsers komen langs Meijendel wanneer zij een langeafstandsroute afleggen van Scheveningen tot Katwijk. Het grootste gedeelte van het park is vrij toegankelijk, maar voor de gebieden Bierlap en Kijfhoek is een passe-partout nodig.

Aan de rand van het gebied kun je een bezoekje brengen aan de monumentale watertoren uit 1874. Het is de oudste nog werkende watertoren van Nederland. In het bouwwerk nestelt sinds een aantal jaar nu de slechtvalk. Tijdens het broedseizoen kun je via de website van Dunea live meekijken in de nestkast van de slechtvalk en van de kerkuil d.m.v. een webcam.

Vogelrijk gebied

Meijendel behoort tot de top tien van de meest vogelrijke gebieden van Nederland. Er zijn ongeveer 250 verschillende soorten te vinden. Er komen bijvoorbeeld veel nachtegalen voor. Dunea organiseert soms nachtelijke excursies. Bij een heldere nacht kun je de talloze sterren zien en luisteren naar het gezang van de nachtegaal en geluiden van andere dieren. Het is in Meijendel erg donker ’s nachts, dus het wordt afgeraden om zonder begeleiding te gaan.

Ben je gek op zoogdieren, zorg dan dat je in de schemering in het gebied bent. Je kunt er dieren zien als reeën, vossen, konijnen en egels. De gebieden Kijfhoek en Bierlap zijn begrazingsgebieden. Hier kom je tijdens een wandeling soms Konikpaarden en Gallowayrunderen tegen.

Van wandelen en fietsen krijg je natuurlijk stevige trek. Het is mogelijk om zelf een picknickmandje mee te nemen, maar er zijn ook verschillende eetgelegenheden te vinden in het gebied. Aan de Scheveningse kant van Meijendel bevindt zich restaurant Onder de Watertoren waar je een visje of een burger kunt eten.

Aan de kant van Wassenaar ligt Boerderij Meijendel, een monumentaal pand met een landelijke inrichting. Hier kun je genieten van een verse pannenkoek of een uitsmijter. Honden en paarden zijn bij beide horecazaken welkom.

Website.

Openingstijden

Maandag

Geopend

Dinsdag

Geopend

Woensdag

Geopend

Donderdag

Geopend

Vrijdag

Geopend

Zaterdag

Geopend

Zondag

Geopend

Meer info zie website!

Aankondiging opeisen

Is dit jouw bedrijf? Dan kan je het claimen! Je kan dan gebruik maken van de functies die ons platform te bieden heeft, zoals zelf events aanmaken, teksten en foto's veranderen of verwijderen, openingstijden aanpassen, een photo gallery aanmaken, sociaal media toevoegen, je webpagina in 3 talen ( Nederlands, Engels en Duits ), ect. en uiteraard helemaal gratis.

Aankondiging opeisen