Westbroekpark Scheveningen

Het Westbroekpark is één van de mooiste parken!

ADRES & CONTACT


Address

Kapelweg 35, 2587 BK Den Haag

GPS

52.105663, 4.2907504

Telephone


OPENINGSTIJDEN

Het Westbroekpark is een mooi park met een bijna Brits aandoende sfeer. Het ligt tussen Den Haag, Scheveningen en Madurodam in. Er zijn grote speelweiden en vijvers te vinden, maar het park staat vooral bekend vanwege haar prachtige internationale rosarium uit 1960. Hier bloeien tussen eind juni en oktober rond de 25.000 rozen op zo’n 350 bedden. Ieder jaar wordt er een internationaal rozenconcours gehouden waarbij een jury de rozen keurt en certificaten toekent. Kwekers maar ook amateurs mogen meedoen aan de wedstrijd.

Verspreid over het park zijn negentien beelden te vinden, gemaakt door Nederlandse kunstenaars uit de 20e eeuw. Om alle kunstwerken te bezichtigen is er een speciale wandelroute uitgestippeld. Deze begint bij één van de entrees van het park, namelijk bij het Troelstra-monument. De route loopt tegen de klok in.

In het Westbroekpark is het toegestaan om te BBQ’en. Het is een fijne plek om samen te komen voor een gezamenlijke maaltijd, dus neem je (wegwerp) BBQ mee en gooi een lekker stukje vlees, vis of groente op de grill. De kolen kun je achteraf deponeren in speciale bakken. Je mag echter niet in het Rosarium BBQ’en.

Voor de wat luiere lekkerbekken onder ons is er een keuze uit drie verschillende eetgelegenheden. Restaurant Greens in the Park heeft een biologische keuken met groente en kruiden uit de eigen moestuin. In het Rosarium Westbroekpark kunt u drie uur lang smikkelen van een all-you-can-eat buffet en aan de waterkant bevindt zich de Theeschenkerij. Hier serveren ze ontbijt, lunch en diner. Ook is het mogelijk om op deze plek een roeibootje te huren voor ongeveer 12 euro per uur. Mocht je zin hebben in een romantisch tochtje langs het natuurgebied.

In de zomermaanden vinden er twee verschillende evenementen plaats in het park, namelijk De Parade en foodfestival Trek. De Parade is een populair rondtrekkend theaterfestival dat in juli plaatsvindt. Een week lang is er keuze uit ongeveer tachtig theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Foodfestival Trek is tevens een rondreizend festival waar je bij talloze foodtrucks culinaire hapjes kunt bestellen. Er wordt gezorgd voor entertainment en het evenement is gratis te bezoeken.

www.westbroekpark.nl

LOCATIE OP KAART

CONTACT EIGENAAR

error: