Juf Emmie neemt na ruim 27 jaar afscheid

Emmie de Ruiter is ruim 31 jaar leerkracht geweest, waarvan 27 jaar op de Willem de Zwijgerschool. Nu neemt ze afscheid. “Het voelt dubbel, het moet nog een beetje landen.”

In die 27 jaar heeft Juf Emmie heel wat kinderen in haar klas gehad. “Toen ik 9 jaar was, wilde ik al juf worden. Ik heb er thuis nog een opstel over liggen. Het leukste aan onderwijs is het lekker met de kinderen bezig zijn in de klas en ze vooruithelpen. Dat je iets betekent voor ze. Ik heb het meest met kinderen die het moeilijk hebben. Het is dankbaar werk, want je krijgt er heel veel voor terug.” Dat ze nu gaat stoppen is nog even wennen. “Toen de kinderen een afscheidslied voor me zongen, drong het tot me door dat het er nu echt van gaat komen. Dat ik straks geen juf meer ben. Maar dat klopt eigenlijk niet, want je bent juf voor je leven.”

Olga van den Born, directeur van de school: “Emmie is gek op voorlezen, zingen en muziek maken en ze is heel consciëntieus. Maar ze is vooral tot in het diepst van haar ziel betrokken bij de kinderen. Ze heeft veel aandacht en ruimte voor de verschillen tussen kinderen en vindt dat iedereen anders mag zijn en dat je daar rekening mee moet houden. Elk kind wenst een juf als Emmie.”

Bron: De Scheveninger

error: