Kamer wil meer stukken van oud-verkenners

De Tweede Kamer wil meer stukken van de oud-verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66). Die hebben tien pagina’s naar de volksvertegenwoordigers gestuurd, maar de Kamer wil meer. Het gaat dan onder meer om ambtelijke stukken, de verslagen van de vertrouwelijke gesprekken met de lijsttrekkers en verslagen van telefoontjes en sms’jes.

“Alles willen we hebben anders komt de onderste steen niet boven”, zei PVV-leider Geert Wilders. Hij kreeg steun van alle andere partijen. CDA-voorman Wopke Hoekstra riep op ook de gespreksverslagen die zijn gemaakt door de oud-verkenners met de lijsttrekkers te openbaren. Andere partijleiders sloten zich hierbij aan.

Ollongren zei alle stukken aan de Kamer te hebben overgedragen die in het bezit zijn van de voormalige verkenners. “Wij hebben niet meer dan dit.” De andere stukken zoals de gespreksverslagen liggen bij het bureau belast met de verkenning. Kamervoorzitter Khadija Arib gaat het verzoek van de Kamer bij dit bureau neerleggen. Het debat is opnieuw geschorst.

Bron: Dagblad 070

error: