Kick-off grootste strandschoonmaak bij The Shore

Langs de gehele kustlijn van Nederland en België gaan vrijwilligers, surfers, families en vriendengroepen het komend strandseizoen al ‘ploggend’ de stranden op om deze plasticvrij te maken. Nederlandse en Belgische surfclubs bundelen de krachten en organiseren de grote jaarlijkse strandschoonmaak.

De jaarlijkse Eneco Clean Beach Cup is al ruim tien jaar hét grootste beach-clean-up-event In België. Dit jaar is het voor het eerst dat ook Nederland meedoet aan deze super-schoonmaak. Hoofdlocatie in Nederland is surfclub The Shore in Scheveningen. In het bijzijn van Clean Beach Cup-bedenker Sven Fransen en freestyle kitesurf-kampioen Kevin Langeree werd zondag de aftrap gedaan. “Het is spijtig dat we na al die jaren nog altijd een strandopruimactie moeten organiseren. Maar door een strandwandeling met een schoonmaak te combineren, kunnen we op een aangename manier mensen op het groeiend probleem wijzen van plastic dat op strand slingert en aanspoelt”, aldus Fransen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor Grote Strand Opruimdag die later dit jaar plaats vindt, op het einde van het strandseizoen, op zondag 12 september. Duizenden vrijwilligers die zich via de site hebben ingeschreven, zullen dan langs de Nederlandse en Belgische kustlijn al ‘ploggend’ of ‘planderend’ de stranden aflopen om deze plasticvrij te maken. De badplaats waar het grootste aantal kilo’s afval wordt opgehaald wint de Eneco Clean Beach Cup 2021. En wie niet wil wachten kan het komende strandseizoen alvast aan de slag in je eigen buurt of op locaties die jij als deelnemer zelf kiest. Via de gratis app ‘WePlog’ kunnen deelnemers zich registreren. Daarin staat aangegeven welke straten, stranden een dringende schoonmaakbeurt nodig hebben of al zwerfvuilvrij zijn. Via de app en social media kun je route, foto’s en vuilnisopbrengsten delen.

Bron: De Scheveninger

error: