KNRM Scheveningen diverse malen gealarmeerd

Afgelopen weekend zijn de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Scheveningen diverse keren gealarmeerd voor verschillende calamiteiten.

Vrijdag 12 maart werd er eerst alarm gegeven voor een zwemmer in problemen, die achteraf gelukkig al uit het water was. Niet veel later kwam een melding voor een kitesurfer op het Noorderstrand binnen. Gelukkig kon de kitesurfer zelf het strand bereiken en werd zijn materiaal geborgen door de reddingboot de Kitty.

Zaterdagmiddag 13 maart kwam er een melding voor een kitesurfer ter hoogte van Kijkduin. De reddingboten voeren uit en het KHV reed over het strand naar de opgegeven plek. Ter plaatse zag de KHV-bemanning een kiter die net door collega-surfers uit het water was geholpen. Zijn kitelijnen zaten verstrikt om zijn been en moesten met een mes worden losgesneden. Omdat de kiter al enige tijd in het water had gelegen, werd hij gecontroleerd op onderkoeling en daarna weggebracht naar zijn spullen.

Op de weg terug naar het boothuis werd het KHV gealarmeerd voor een surfer die op het Noorderstrand langs de waterlijn met beenletsel lag. De bemanning van het KHV ontfermde zich over het slachtoffer, tilde hem uit het water, stabiliseerde zijn been, pakte hem in met dekens en haalde het ambulancepersoneel op. Hierna werd het slachtoffer in het KHV vervoerd naar de gereedstaande ambulance op de boulevard.

Bron: De Scheveninger

error: