KNVB wacht politieonderzoek in zaak ‘spotfixing’ af

De KNVB is op de hoogte van een politieonderzoek naar ‘spotfixing’ door een voetballer uit de Eredivisie, maar kan er verder niets over zeggen. Dat is bij dit soort zaken een vaste procedure bij de voetbalbond. “We kunnen niet ingaan op specifieke zaken en zullen altijd het tuchtrechtelijke onderzoek of het onderzoek van OM moeten afwachten”, zo luidt het standpunt van de KNVB.

De NOS meldde zondagmiddag dat een speler uit de Eredivisie ervan wordt verdacht een gele kaart te hebben uitgelokt tijdens een wedstrijd. Dankzij deze zogenoemde spotfixing zouden gokkers flink geld hebben verdiend. De politie heeft het onderzoek naar de gang van zaken bevestigd, maar wil verder nog weinig over de zaak kwijt.

Na eigen onderzoek weet de NOS om welke voetballer en welke gele kaart het gaat. Omdat het strafrechtelijk onderzoek nog in een vroeg stadium zit, en er nog niet is besloten om tot vervolging over te gaan, heeft de omroep besloten de naam van de speler niet te publiceren.

De betreffende voetballer ontkent tegenover de NOS dat hij iets fout heeft gedaan. Een “fanatieke voetbalsupporter”, die niet ver bij de speler vandaan woont, zou niettemin met een inzet van in totaal ongeveer 3000 euro circa 13.000 euro hebben verdiend met de gewraakte gele kaart. Ook deze gokker, met wie de NOS sprak, is zich van geen kwaad bewust. Beide mannen zeggen dat ze elkaar niet kennen.

Andere gokkers, die eveneens hadden gewed op de betreffende gele kaart voor de Eredivisievoetballer, ontvingen kleinere bedragen van de gokkantoren.

Bron: Dagblad 070

error: