Koning opent Olympic Festival op Scheveningen

Koning opent Olympic Festival op Scheveningen

Op het sportstrand van Scheveningen werd vrijdagmiddag, een uur voor de officiële opening van de Olympische Spelen in Tokio, het TeamNL Olympic Festival geopend. Koning Willem-Alexander gaf het startsein van de sportfestiviteiten door middel van het doorsnijden van een oranje lint.

Voordat het zover was werden de aanwezigen welkom geheten door burgemeester Jan van Zanen, de voorzitter van NOC*NSF Anneke van Zanen, de ambassadeur van Japan in Nederland Horinouchi Hidehisa en de twee festivalambassadeurs judoka Roy Meyer en paralympisch kampioene Marlou van Rhijn.

Tijdens de openingsceremonie werd tevens een live verbinding gelegd met Tokio om de sporters een hart onder de riem te steken. “Van hieruit, vanaf het strand van Scheveningen, wensen we jullie vanuit heel Nederland heel veel succes”, sprak de Koning

Tijdens het Olympic Festival worden de olympische sferen van Tokio naar Nederland gebracht. Tot en met 8 augustus aanstaande kun je op het sportstrand van Scheveningen sport doen, sport kijken en sport beleven. Ook zullen de Nederlandse medaillewinnaars tijdens het festival worden gehuldigd.

Beeld: De Scheveninger
Beeld: De Scheveninger

Bron: De Scheveninger

error: