Meer onderzoek nodig in zaak Willem Engel van Viruswaarheid

In de zaak van Willem Engel, die wordt verdacht van opruiing en het negeren van een bevel van de politie om een demonstratie te beëindigen, is meer onderzoek nodig. De politierechter in Den Haag heeft de zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat er nog getuigen moeten worden gehoord.

Overige onderzoekswensen van de voorman van actiegroep Viruswaarheid en zijn advocaat Gerben van de Corput, zoals het horen van de Haagse burgemeester Jan van Zanen, wees de rechter resoluut af.

Engel zegt niet schuldig te zijn aan het negeren van een vordering van de politie tijdens een een demonstratie in Den Haag, op 10 oktober vorig jaar. Hij zat al in de arrestantenbus toen de politie ‘s avonds op de Hofweg de demonstranten vorderde de protestmanifestatie te beëindigen, zei Engel dinsdag in de rechtbank.

“Ik kon geen gehoor geven aan de vordering. Ik hoorde de oproep toen ik al in de arrestantenbus zat, na de aanhouding”, aldus de 44-jarige Rotterdamse dansleraar. De rechter wil nu eerst dat nog vijf getuigen worden gehoord over wat de politie precies heeft omgeroepen en waar zij zich toen in de stad bevonden.

Bron: Dagblad 070

error: