Meerdere verdachten aangehouden bij onderzoek drugshandel

Meerdere verdachten aangehouden bij onderzoek drugshandel

Na diverse invallen in Scheveningen en Duindorp heeft de politie op dinsdag 13 april negen mannen aangehouden, in de leeftijd van 27 tot en met 59 jaar, op verdenking van drugshandel, drugsexport en witwassen.

Na uitgebreid onderzoek kregen de rechercheurs van Team Scheveningen deze mannen in beeld. Ze bleken op grote schaal in verdovende middelen te handelen en de opbrengsten te witwassen. Ook werden diverse woningen en bedrijfspanden doorzocht, het ging onder andere om de Badhuisstraat, Duinstraat, Neptunusstraat, Schokkerweg, Zeesluisweg en meerdere adressen in Duindorp. Tijdens deze doorzoekingen werden wapens, geld en administratie aangetroffen en zijn auto’s en drugsgerelateerde spullen in beslag genomen. In dit onderzoek werd ook een autoverhuurbedrijf doorzocht. De auto’s die dit bedrijf verhuurt, zijn in beslag genomen, omdat ze vermoedelijk zijn verkregen met crimineel geld. Aan de Zeesluisweg kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse, zij hebben later op het Zuiderstrand twee projectielen tot ontploffing gebracht.

Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en worden nieuwe aanhoudingen en inbeslagnames niet uitgesloten. De verdachten zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaten.

Het rechercheteam heeft in dit onderzoek ook gebruik gemaakt van informatie van Encrochat. Dat bedrijf bood jarenlang cryptocommunicatiediensten aan, voornamelijk aan criminelen.

Beeld: Duindorp Online

Bron: De Scheveninger

error: