Minister Harbers over troep op snelwegen: dit moet stoppen

Minister Mark Harbers (Infrastructuur) heeft geen goed woord over voor de protestacties woensdag op diverse snelwegen. “Iedereen mag demonstreren, maar dit soort acties moet stoppen”, aldus de bewindsman.

Boze boeren lieten woensdagochtend onder meer brandende strobalen, afval en mest achter op verschillende snelwegen. Rijkswaterstaat werkt er volgens Harbers hard aan om de troep op te ruimen en de wegen weer begaanbaar te maken. “Maar voorlopig lukt dat nog niet overal.”

Rijkswaterstaat meldde eerder dat de opruimwerkzaamheden op de A1 bij Voorst zijn gestaakt. Dat gebeurde nadat de bedrijven die daarvoor waren ingeschakeld werden bedreigd. Het duurt daardoor naar verwachting nog uren voordat de weg weer vrij is.

“De blokkades vandaag hebben wegen beschadigd, gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt en de brandstichting was door de droogte gevaarlijk voor de gehele omgeving”, aldus Harbers op Twitter. Andere weggebruikers, maar ook mensen die aan het werk waren, zijn erdoor in gevaar gebracht.

Justitieminister Dilan Yeşilgöz waarschuwt de boeren die zich schuldig hebben gemaakt aan vernieling, brandstichting en bedreiging: “Je verliest niet alleen in rap tempo begrip voor je acties. Waar mogelijk spoort de politie je op. Een strafblad heeft gevolgen. Gebruik je verstand.”

Bron: Dagblad 070

error: