Mobiele prikteams ingezet voor vaccineren kwetsbare groepen

Huisartsenorganisatie Hadoks is deze week gestart met het vaccineren van ouderen en mensen met een verstandelijke beperking, die in een instelling of een kleinschalige woonvorm wonen. De huisartsen doen dit in nauwe samenwerking met de regionale verstandelijk gehandicaptenzorg-, ouderenzorgorganisaties en de apotheken.

Hadoks zet hiervoor vier mobiele prikteams in. Deze teams bestaan uit een huisarts en een verpleegkundig specialist. De auto’s worden bestuurd door Rode Kruis vrijwilligers en ook levert het Rode Kruis twee auto’s. De teams gaan langs de zorglocaties om de bewoners daar te vaccineren.

Zowel in de ouderenzorg als in de verstandelijk gehandicaptenzorg zijn de bewoners voor wie de zorgorganisatie medisch verantwoordelijk is, al gevaccineerd. Nu zijn de bewoners die een eigen huisarts hebben, aan de beurt. Mevrouw Boot, bewoner van Stichting zorggroep Oldael, was maandagochtend de eerste die gevaccineerd werd. “Ik ben ongelooflijk blij dat ik de vaccinatie heb gekregen, ik heb hier erg naar uitgekeken. Nu kan ik eindelijk weer mijn kinderen bezoeken.”

In totaal zullen er via dit traject 1700 mensen gevaccineerd worden.

Bron: De Scheveninger

error: