Nachtelijke zoektocht naar brandhaard Symonszstraat

In de nacht van zondag op maandag werd de brandweer rond 01.00 uur gealarmeerd vanwege een sterke brandlucht en rook in een appartement aan de Symonszstraat. Omdat onduidelijk was waar de brandlucht en rook vandaan kwamen werd er opgeschaald.

Voor de melding, die uiteindelijk werd opgeschaald tot ‘zeer grote brand’, kwamen meerdere eenheden van de brandweer ter plaatse. Zij zijn geruime tijd bezig geweest met het zoeken naar de oorzaak van de brandlucht en de rook in de appartementen.

Uiteindelijk bleek dat er brand was ontstaan in de ombouw van het afvoerkanaal van een gashaard op de begane grond. Om de brandhaard te kunnen lokaliseren en te kunnen blussen heeft de brandweer op een aantal plaatsen delen van de wandafwerking en van de buitengevel moeten verwijderen.

De situatie was rond 3.30 onder controle. In verband met de brand zijn drie woningen tijdelijk ontruimd. In de appartementen is sprake van aanzienlijk sloop- en waterschade. Twee woningen zijn vooralsnog onbewoonbaar. De naastgelegen lijstenmakerij bleef gespaard.

Bron: De Scheveninger

error: