Nieuwe partij Van Haga gaat Belang van Nederland heten

De nieuwe rechtse partij van Wybren van Haga gaat Belang van Nederland (BVNL) heten. Hij bevestigt berichtgeving hierover van De Telegraaf. De partij wordt binnen een aantal weken gelanceerd, zegt hij.

Van Haga splitste zich in mei nog geen twee maanden na de verkiezingen af van Forum voor Democratie. Nog twee andere fractieleden van Forum, Hans Smolders en Olaf Ephraim, gingen met Van Haga mee. Samen richten ze BVNL op, aldus Van Haga.

BVNL moet een “klassiek liberaal realistische partij” worden, zegt hij. De precieze datum van lancering wil Van Haga nog niet bekendmaken. Dat duurt “eerder weken dan maanden”. Verder wil hij er nog niets over kwijt.

Van Haga, Smolders en Ephraim vertrokken op 13 mei uit FVD. Directe aanleiding voor de afsplitsing was een affiche van FVD waarin een vergelijking werd getrokken tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen.

In de Kamer verzet Van Haga zich fel tegen de coronamaatregelen. Verder maakt hij zich sterk voor kleine ondernemers. Twee jaar geelden werd Van Haga uit de VVD-fractie gezet omdat hij zich bleef bemoeien met zijn zakelijke belangen.

Bron: Dagblad 070

error: