Onderzoek naar klimaatrobuustheid Keizerstraat

Deze week zijn er werkzaamheden in de Keizerstraat en omgeving. Er worden diverse proefsleuven gegraven om te kijken hoeveel ondergrondse ruimte er aanwezig is om regenwater tijdelijk op te vangen.

De ondergrondse ruimtes om regenwater tijdelijk op te vangen worden door de gemeente gecreëerd om de Keizerstraat en omgeving klimaatrobuust te maken. In juni liep na een hevige regenbui een deel van de Keizerstraat en de Jacob Pronkstraat onder water. Volgens metingen viel er toen zo’n 50 millimeter regen binnen een uur. Dit is 50 liter op elke vierkante meter verharding. De kans dat zo’n bui valt is eens in de tien jaar, maar door de klimaatverandering kunnen zulke heftige buien vaker plaatsvinden.

De gemeente laat weten dat zij het probleem wateroverlast nooit helemaal kunnen wegnemen, wel kan de gemeente de kwetsbare gebieden in de stad beter bestand maken tegen de klimaatverandering. In de Keizerstraat en omgeving denkt de gemeente dat tijdelijke ondergrondse opvang van het regenwater de riolering voldoende kan ontzien om problemen zoals afgelopen juni te voorkomen.

Deze week worden in de Keizerstraat, Jacob Pronkstraat, Weststraat, Nieuwe Laantjes, Molenijserstraat en in de Jan Kistenstraat proefsleuven gegraven. Op de locaties waar genoeg ondergrondse ruimte is, wordt volgend jaar de tijdelijke regenwateropvang aangelegd.

Bron: De Scheveninger

error: