Ook dit jaar geen traditionele Vlaggetjesdag aan de Scheveningse haven

Ook dit jaar geen traditionele Vlaggetjesdag aan de Scheveningse haven

Ook dit jaar zal Vlaggetjesdag niet op de traditionele wijze plaatsvinden vanwege de voortdurende coronapandemie. Hoewel de Hollandse Nieuwe vanaf 16 juni wel gewoon in de winkel ligt, zullen er op zaterdag 19 juni geen activiteiten aan de Scheveningse haven plaatsvinden.

“We vinden het erg jammer dat we dit jaar opnieuw onze bezoekers uit binnen- en buitenland niet tijdens Vlaggetjesdag kunnen ontvangen aan de haven van Scheveningen, maar we gaan ervan uit dat we iedereen in 2022 met een waanzinnig programma kunnen verrassen”, aldus Gerbrand Voerman, voorzitter van Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen.

Ondanks dat er ook dit jaar geen activiteiten aan de haven van Scheveningen zullen zijn, laat de organisatie van Vlaggetjesdag deze Scheveningse feestdag niet ongemerkt voorbij gaan. “Vlaggetjesdag is omringd door enkele tradities, deze willen we graag in ere houden. Denk hierbij aan haring voor de verzorgingstehuizen en de overhandiging van de Burgemeestersharing. Daarnaast zal er weer een kleurwedstrijd voor kinderen georganiseerd worden”, laat de organisatie weten. “Een mooie kleurplaat is weer in ontwikkeling en we hopen dat dit jaar nog meer scholen en kinderen mee gaan doen. Ook zetten we het initiatief van verleden jaar voort dat zo leuk en enthousiast werd ontvangen, namelijk de wedstrijd: ‘Vlaggen op Vlaggetjesdag’. We roepen dan ook weer heel Scheveningen op om hun straat, tuin, voorgevel in Vlaggetjesdagsfeer te brengen.”

De organisatie hoopt iedereen in 2022 in goede gezondheid weer met Vlaggetjesdag aan de haven van Scheveningen te mogen begroeten. “Een extra bijzonder jaar omdat we dan 75 jaar Vlaggetjesdag gaan vieren!”

Beeld: Dick Teske

Bron: De Scheveninger

error: